Shidoshi-do officieel aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland!

Shidoshi-do begint 2020 met GROOT nieuws!

datum bericht: 30-01-2020; 13:30

Vanaf 30 januari 2020 is Shidoshi-do officieel aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN), nadat het bestuur van de KBN de aanvraagprocedure heeft afgerond en heeft goedgekeurd.

De KBN is als enige Karate bond in Nederland erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en het NOC*NSF.

Achter de schermen is het bestuur van Shidoshi-do in de laatste maanden van 2019 bezig geweest om de aanvraagprocedure voor te bereiden zodat wij de aanvraagprocedure bij de KBN konden indienen. In december 2019 hebben wij de aanvraagprocedure bij de KBN in gang gezet en op 30 januari 2020 hebben wij van de KBN formeel bericht gekregen dat het bestuur van de KBN de aanvraag tot aansluiting voor Shidoshi-do heeft goedgekeurd en vanaf heden is aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland.

O.a. mede dankzij onze eigen leden die als karateka lid zijn geworden van de Karate-do Bond Nederland, voldoen wij als karateschool aan alle eisen die de KBN aan alle karatescholen die zich bij de KBN wensen aan te sluiten, stelt.

Met de aansluiting bij de KBN wordt het voor onze karateschool en voor onze leden o.a. mogelijk om op vertoon van het KBN Karate-paspoort bijvoorbeeld:

  • gratis deel te nemen aan de Jeugd karate dag  (jaarlijkse) evenement van de KBN (voor jeugd 6 t/m 14 jaar)
  • gratis deel te nemen aan het Dag van het Karate  (jaarlijkse) evenement van de KBN (voor volwassenen vanaf 15 jaar en ouder)
  • deel te nemen aan de KBN Vanencompetitie (voor jeugd 6 t/m 17 jaar)
  • deel te nemen aan karate stages in Nederland, welke o.a. door de KBN worden georganiseerd
  • deel te nemen aan de Dan examentrainingen van het Shotokan 4e Platform (alleen toegankelijk voor karateka’s met bruine en zwarte banden)
  • mogelijkheid om via Shidoshi-do in te schrijven en deel te nemen aan de landelijke officiële Dangraad (zwarte band) examens van de KBN

 

Nu de aansluiting bij de KBN een feit is heeft het bestuur van Shidoshi-do zich als karateschool bij de leiding van het Shotokan 4e Platform (S4P)
aangemeld om onderdeel te worden van het S4P, welke onder leiding staat van Sensei Dimitra Limneos (6e Dan).

Het S4P is binnen de KBN in heel Nederland een zeer populaire stijlgroep waar heel veel karatescholen zich bij hebben aangesloten.
Het S4P begeleidt karateka’s met bruine en zwarte banden naar een Dan examen met haar eigen uitgebalanceerde Dan examenprogramma’s
die door de KBN (en daarmee ook door het NOC*NSF) zijn goedgekeurd en geaccrediteerd.

Door onderdeel uit te maken van het S4P kunnen karateka’s van Shidoshi-do bij alle deelnemende karatescholen Dan examentrainingen
van het S4P volgen en kan Shidoshi-do onder leiding van Sensei Dimitra, jaarlijks zelf ook Dan examentrainingen organiseren in onze eigen Dojo.


meer weten over het Shotokan 4e Platform?
Klik dan hier