Corona-nieuws | Shidoshi-do |

Corona-nieuws (COVID-19)

 

UPDATE Algemeen: op de persconferentie van het kabinet van 21 april zijn de
onderstaande maatregelen verlengd t/m 19 mei 2020!

Op de persconferentie van het kabinet van 6 mei 2020 zijn er meer versoepelingen aangekondigd. Vanaf 11 mei 2020 mogen ook volwassenen van 18 jaar en ouder, onder begeleiding buiten met elkaar trainen.


Daarom gaan wij vanaf maandag 18 mei ook buiten trainingen geven voor volwassenen. De buiten trainingen zullen aansluitend op de buiten les van de jeugd plaatsvinden en worden gehouden op het voetbalveld op de Zuivelpad 1.

 

Daarnaast heeft het kabinet ook een aantal versoepelingen aangekondigd op het gebied van sport.
Vanaf 29 april 2020
mag de jeugd t/m 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht.
Volwassenen vanaf 19 jaar moeten helaas nog even geduld hebben.

Jeugd t/m 12 jaar mogen dichtbij elkaar komen en elkaar indien nodig aanraken.
Jeugd in de leeftijd 13 t/m 18 jaar moeten tijdens het sporten 1,5 meter afstand houden, tegenover elkaar én de begeleider/ leraar

 

Vanaf maandag 4 mei 2020 gaan wij voor onze jeugd in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar, ondanks de meivakantie, op onze normale trainingsdagen (en tijden)  buiten op het voetbalveld op de Zuivelpad 1, starten met het geven van karate trainingen.

 

Informatie over de te treffen en te handhaven hygiëne maatregelen van het RIVM en hoe om te gaan met omkleden en brengen/ halen van de kinderen, hebben onze leden per e-mail van ons ontvangen. De hygiëne maatregelen kunt u ook vinden in het document van het NOC*NSF

 


Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet (zie hieronder) van zondag 15 maart 16.30 uur
moeten wij als bestuur de karatelessen per direct tijdelijk stopzetten.

(Klik op het plaatje om naar het bericht van de persconferentie te gaan)

 
In de persconferentie kondigde Minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) en Minister Arie Slob (Onderwijs) op zondag 15 maart aan dat vanaf 18.00 uur alle horecagelegenheden en sportclubs de deuren moeten sluiten.

Ook zullen vanaf maandag 16 maart alle scholen en kinderdagverblijven hun deuren gaan sluiten, welke onderdeel zijn van hetzelfde pakket aan maatregelen. De aangekondigde maatregelen zullen per direct in gaan en tenminste t/m 6 april a.s. gaan duren.
De veiligheid en de gezondheid van onze karateka’s die bij ons trainen en de toeschouwers (ouders/ verzorgers, opa’s en oma’s etc.) die een karateles bijwonen, staat altijd voorop. Daarom volgen wij als bestuur van Shidoshi-do de instructies op van de Nederlandse overheid.

Dit betekent dat wij vanaf 16 maart t/m 6 april a.s. tijdelijk géén karatelessen kunnen aanbieden.

Wat er ná 6 april gebeurt weten wij op dit moment nog niet. Zodra er meer bekend is over wat er na 6 april gaat gebeuren met onze karatelessen, zullen wij dat ook dan weer per e-mail naar onze leden communiceren en op deze pagina en op onze Facebook pagina vermelden.
Natuurlijk vinden wij het ontzettend vervelend en super jammer dat wij onze karatelessen tijdelijk moeten staken.
Wij hopen dan ook dat wij de karatelessen zo snel mogelijk weer kunnen hervatten. Houdt daarom onze website ongeveer 1x per week in de gaten voor het laatste nieuws.

Wilt u voor het laatste nieuws liever direct contact met ons? Vul dan ons contactformulier in.