Corona-nieuws (COVID-19)

datum update bericht: 23-03-2021; 20:00

 

UPDATE: op 23 maart 2021 heeft Premier Mark Rutte via een persconferentie aangekondigd dat de totale lockdown die sinds 15 december 2020 is ingegaan, is verlengd.

 

De totale lockdown zal daarom nu tenminste t/m 20 april 2021 gaan duren.

 

Met de huidige lockdown hoopt het kabinet het aantal fysieke contacten tot een minimum te beperken zodat het corona-virus zich de komende tijd niet/ nauwelijks meer kan verspreiden.

 

Klik hier voor een volledig overzicht en uitleg van de reeds geldende lockdown

 

Door de totale lockdown worden vele openbare locaties zoals o.a. winkels, door het kabinet/ Rijksoverheid gedwongen gesloten, behalve de essentiële winkels zoals Supermarkten (levensmiddelen) en apotheken (medicijnen).
Klik voor de volledige lijst van openbare locaties op de link hierboven.

Ook alle binnensportlocaties zullen tijdens de totale lockdown gedwongen worden gesloten.

 

 

Dit betekent dat wij t/m  20  april 2021 a.s.
tijdelijk géén karatelessen in de Dojo kunnen aanbieden.

 

Vanaf maandag 22 februari 2021 geven wij bij droog weer, buiten karatelessen en vanaf 29 maart 2021 leggen wij onze karate mat buiten neer.

 

Geïnteresseerde die voor proeflessen willen komen zijn bij ons ook zeker van harte welkom!


Klik hier voor meer informatie over onze buitentrainingen en over karate op onze karate mat,
of kijk op de agenda van onze website.

 

 

Het is op dit moment onbekend wat er na 20 april 2021 gaat gebeuren en welke versoepelingen er tegen die tijd door het kabinet kunnen worden genomen. Wij (het bestuur van Shidoshi-do) hopen dat wij onze karatelessen weer op woensdag 21 april 2021 in onze Dojo’s kunnen hervatten. De aftel-klok aan de rechter kant van dit scherm, is daarom ook afgestemd op deze datum.

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze voor vele, toch al moeilijke en donkere tijd. Zolang wij onze karatelessen buiten moeten voortzetten zien wij onze karateleden, maar ook geïnteresseerde mensen die voor een proefles willen komen, heel graag bij onze buitentrainingen.

 

 

 

 

UPDATE: op de persconferentie van het kabinet van 17 november 2020 zijn de aanvullende corona-maatregelen van 3 november jl. weer teruggedraaid. 

 

Klik hier voor een volledig overzicht van de reeds geldende en de nieuwe aangekondigde corona-maatregelen

 

Dit betekent dat de onderstaande corona-maatregelen van 13 oktober en 28 september jl. vanaf 19 november 2020 weer gaan gelden.

 

Daarom kunnen wij ook de komende tijd onze karatelessen blijven aanbieden aan onze jeugd, volwassenen en geïnteresseerde die bij ons voor een proefles willen komen, waarbij wij de onderstaande maatregelen van 13 oktober en 28 september jl. moeten blijven hanteren en naleven.

 

Alle karatelessen gaan daarom vanaf maandag 23 november 2020 bij Shidoshi-do gewoon weer door!

 

 

 

UPDATE: op de persconferentie van het kabinet van 3 november 2020 zijn er weer nieuwe/ aanvullende corona-maatregelen aangekondigd welke de komende twee weken gaan gelden – bovenop de reeds geldende (onderstaande) maatregelen van 13 oktober en 28 september jl.

 

Klik hier voor een volledig overzicht van de reeds geldende en de nieuwe aangekondigde corona-maatregelen

 

De nieuwe maatregelen van 3 november heeft voor onze karateschool geen gevolgen.

Dit betekent concreet dat wij voor onze jeugd én volwassenen onze karatelessen (voorlopig) kunnen blijven geven, waarbij wij de onderstaande maatregelen van 13 oktober en 28 september jl. moeten blijven hanteren en naleven.

 

Alle karatelessen gaan daarom vanaf maandag 9 november 2020 bij Shidoshi-do gewoon door!

 

 

 

UPDATE: op de persconferentie van het kabinet van 13 oktober 2020 zijn er weer nieuwe/ aanvullende corona-maatregelen aangekondigd welke de komende 2 weken gaan gelden – bovenop de reeds geldende (onderstaande) maatregelen van 28 september jl.

 

Na de 2 weken beslist het kabinet wat de volgende stappen zullen zijn, afhankelijk van de effecten van de nieuwe maatregelen.
Klik hier voor een volledig overzicht van de reeds geldende en de nieuwe aangekondigde corona-maatregelen

 

Met deze nieuwe maatregelen is met name het volgende voor onze karateschool van belang:

 • Douches en kleedkamers mogen niet meer gebruikt worden. Iedereen die bij ons traint moet zich daarom verplicht thuis omkleden om vervolgens kant en klaar in karatepak naar de Dojo te komen. Voor degene die na een training graag meteen willen douche, moeten dus voorlopig thuis gaan douche

 • Toiletten mogen wel gebruikt worden

 • Maximaal 30 personen per karateles in de Dojo

 

Gevolgen voor de Jeugd (7 t/m 17 jaar)

 • Voor onze jeugd verandert er op dit moment niets aan de karatelessen. Zij hoeven tijdens de karatelessen geen 1,5m afstand van elkaar te houden

 • Alle karate onderdelen zoals Kihon, Kata en Kumite/ partneroefeningen blijven op dit moment voor hen mogelijk

 

Gevolgen voor de Volwassenen (18 jaar en ouder)

 • Vóór, tijdens én na de karatelessen moeten volwassenen 1,5m afstand van elkaar houden. Hierdoor is het (voorlopig) niet meer mogelijk om voor deze groep de Kumite/ partneroefeningen te trainen

 • Met de volwassenengroep gaan wij ons daarom de komende tijd richten op de karate onderdelen: Kihon, Renzoku Waza (combinatietechnieken) en Kata

 

Wij hebben onze karateleden en de ouders via e-mail ingelicht en daarbij aanvullende richtlijnen gegeven om de aankomst/ binnenkomst zonder kleedkamers, in goede banen leiden.

 

Al vinden wij de nieuwe/ aanvullende maatregelen die door het kabinet zijn opgelegd, natuurlijk erg vervelend en jammer, zijn wij toch erg blij dat wij voor onze jeugd, volwassenen en geïnteresseerde die bij ons voor een proefles willen komen, onze karatelessen in de Dojo kunnen blijven geven.

 

 

 

UPDATE: op de persconferentie van het kabinet van 28 september 2020 zijn er weer nieuwe corona-maatregelen aangekondigd welke de komende 3 weken gaan gelden.

 

Na de 3 weken beslist het kabinet wat de volgende stappen zullen zijn, afhankelijk van de effecten van de nieuwe maatregelen.
Klik hier voor een volledig overzicht van de reeds geldende en de nieuwe aangekondigde corona-maatregelen

 

Uit de reeks maatregelen is met name het volgende voor onze karateschool van belang:

Ouders/ verzorgers, opa’s en oma’s, ooms en tantes etc. mogen met ingang van
woensdag 30 september 2020 helaas niet meer blijven kijken bij onze karatelessen

 

Met onderstaande richtlijnen willen wij graag de bovenstaande maatregel in goede banen leiden:

 • Als ouder/ verzorger etc. mag je jouw kind(eren) komen brengen, aan/ omkleden*, maar daarna moet men het gebouw z.s.m. weer verlaten

 • *Op dit moment heeft de kinderen kant en klaar in karatepak naar de Dojo brengen, de sterke voorkeur. Probeer daarbij zoveel mogelijk om buiten, bij de deur afscheid te nemen van de kinderen en zelf het gebouw niet te betreden.
  Vergeet daarbij niet om de kinderen hun sporttas met drinken en vuistbeschermers mee te geven

 • Ook na de karateles gelieve buiten op de kinderen wachten om vervolgens weer richting huis te gaan

 • Houdt vóór en na elke karateles buiten, bij de deur ook 1,5 m afstand van elkaar

 

Omdat wij een open en transparant beleid/ policy hebben waarbij wij (normaliter) ouders/ verzorgers, opa’s en oma’s, ooms en tantes etc. toestaan en stimuleren om bij elke karateles naar jullie kinderen te komen kijken, betreuren wij als bestuur de bovenstaande maatregelen zeer. Maar omdat de bovenstaande maatregelen door het kabinet zijn opgelegd, moeten wij deze helaas opvolgen.

 

Wij hopen natuurlijk dat de bovenstaande maatregelen weer snel worden ingetrokken.
De onderstaande versoepelingen van 24 juni 2020 blijven nog steeds gelden. Daarin is op dit moment niets in verandert.

 

 

UPDATE: op de persconferentie van het kabinet van 24 juni 2020 zijn er weer nieuwe versoepelingen aangekondigd. Vanaf 1 juli 2020 mogen alle sportaccommodaties weer open.

 

Vanaf 1 juli:
– mogen zowel jeugd t/m 17 jaar én de volwassenen vanaf 18 jaar en ouder, weer binnen trainen
– hoeven volwassenen tijdens een training géén afstand meer te houden.
Sparren en andere kumite (vecht) oefeningen mogen dus weer. Bij de jeugd bestond er al geen 1,5 m afstand regel meer.
– moeten volwassenen vóór- en ná een training weer wel 1,5 m afstand houden, bijvoorbeeld in de kleedkamer/ toilet
en douche etc. Voor de jeugd geldt dit niet.

 

Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid

 

Het bestuur van Shidoshi-do heeft daarom besloten dat wij vanaf 1 juli 2020 onze karatelessen weer op onze normale locaties (zie rechts van uw scherm) zullen gaan geven.

 

 

UPDATE Algemeen: op de persconferentie van het kabinet van 21 april 2020 zijn de
onderstaande maatregelen verlengd t/m 30 juni 2020!

 

Op de persconferentie van het kabinet van 6 mei 2020 zijn er meer versoepelingen aangekondigd. Vanaf 11 mei 2020 mogen ook volwassenen van 18 jaar en ouder, onder begeleiding buiten met elkaar trainen.


Daarom gaan wij vanaf maandag 18 mei ook buiten trainingen geven voor volwassenen. De buiten trainingen zullen aansluitend op de buiten les van de jeugd plaatsvinden en worden gehouden op het voetbalveld op de Zuivelpad 1.

 

Daarnaast heeft het kabinet ook een aantal versoepelingen aangekondigd op het gebied van sport.
Vanaf 29 april 2020
mag de jeugd t/m 18 jaar weer samen, onder begeleiding, trainen in de buitenlucht.

Jeugd t/m 12 jaar mogen dichtbij elkaar komen en elkaar indien nodig aanraken.
Alle jeugd moeten tijdens het sporten 1,5 meter afstand houden, tegenover de begeleider/ leraar.

 

Vanaf maandag 4 mei 2020 gaan wij voor onze jeugd in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar, ondanks de meivakantie, op onze normale trainingsdagen (en tijden)  buiten op het voetbalveld op de Zuivelpad 1, starten met het geven van karate trainingen.

 

Informatie over de te treffen en te handhaven hygiëne maatregelen van het RIVM en hoe om te gaan met omkleden en brengen/ halen van de kinderen, hebben onze leden per e-mail van ons ontvangen. De hygiëne maatregelen kunt u ook vinden in het document van het NOC*NSF

 


Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet (zie hieronder) van zondag 15 maart 16.30 uur
moeten wij als bestuur de karatelessen per direct tijdelijk stopzetten.

(Klik op het plaatje om naar het bericht van de persconferentie te gaan)

In de persconferentie kondigde Minister Bruno Bruins (Volksgezondheid) en Minister Arie Slob (Onderwijs) op zondag 15 maart aan dat vanaf 18.00 uur alle horecagelegenheden en sportclubs de deuren moeten sluiten.

Ook zullen vanaf maandag 16 maart alle scholen en kinderdagverblijven hun deuren gaan sluiten, welke onderdeel zijn van hetzelfde pakket aan maatregelen. De aangekondigde maatregelen zullen per direct in gaan en tenminste t/m 6 april a.s. gaan duren.
De veiligheid en de gezondheid van onze karateka’s die bij ons trainen en de toeschouwers (ouders/ verzorgers, opa’s en oma’s etc.) die een karateles bijwonen, staat altijd voorop. Daarom volgen wij als bestuur van Shidoshi-do de instructies op van de Nederlandse overheid.

Dit betekent dat wij vanaf 16 maart t/m 6 april a.s. tijdelijk géén karatelessen kunnen aanbieden.

Wat er ná 6 april gebeurt weten wij op dit moment nog niet. Zodra er meer bekend is over wat er na 6 april gaat gebeuren met onze karatelessen, zullen wij dat ook dan weer per e-mail naar onze leden communiceren en op deze pagina en op onze Facebook pagina vermelden.
Natuurlijk vinden wij het ontzettend vervelend en super jammer dat wij onze karatelessen tijdelijk moeten staken.
Wij hopen dan ook dat wij de karatelessen zo snel mogelijk weer kunnen hervatten. Houdt daarom onze website ongeveer 1x per week in de gaten voor het laatste nieuws.

Wilt u voor het laatste nieuws liever direct contact met ons? Vul dan ons contactformulier in.