Nieuw bij Shidoshi-do: Thuis met filmpjes van Sensei Antonio voorbereiden op band examens

Korte filmpjes om thuis de examenstof te oefenen

datum bericht: 10-04-2020; 17:00

De komende week gaat Sensei Antonio korte filmpjes maken die toegespitst zijn op de voorbereiding op het komende Kyu (band) examen van 3 juni a.s.
Of het examen op 3 juni ook daadwerkelijk doorgaat is op dit moment niet zeker. Eind april/ begin mei weten wij meer. Tot die tijd kunnen leden van Shidoshi-do in de loop van aankomende week wel alvast thuis aan de slag met de filmpjes van Sensei Antonio. 

 
Zodra wij de benodigde camera statief binnen krijgen, kan Sensei Antonio gaan starten met het maken van de filmpjes. Wij verwachten dat de filmpjes in de loop van aankomende week – maar uiterlijk in het weekend van 18 en 19 april op onze website staan.

 
De filmpjes worden op een beveiligde pagina gezet en zal daarom helaas alleen zichtbaar worden gemaakt voor onze eigen leden.
Elk band examen (bandkleur) krijgt een eigen (beveiligde) pagina met daarop de filmpjes van elk examenonderdeel. Sensei Antonio laat per examenonderdeel in elk filmpje zien hoe deze uitgevoerd en geoefend dient te worden.

Bij het bekijken van de verschillende filmpjes kan er op de telling van Sensei Antonio thuis worden meegetraind om op deze manier toch alvast thuis het examenprogramma te kunnen oefenen.

 
Goed om te weten:

 • Alle filmpjes zijn straks af te spelen op een PC/ Laptop, smartphone en op tablets zoals bijv. een iPad of Samsung Galaxy Tab – via de meest gebruikte browsers: Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Microsoft Edge en Opera 25+
 • Zorg als je thuis gaat oefenen, dat je altijd meer dan genoeg ruimte hebt in bijv. de woonkamer, zolder, tuin of (grote) schuur, zodat je minimaal 3 – (maar het liefst) 5x voorwaarts een stap kan zetten (zie filmpjes)
 • Ook kan je tijdens het bekijken van de filmpjes, de exameneisen van het betreffende examen erbij pakken en tijdens het bekijken van de filmpjes, met de exameneisen meelezen
 • De examenonderdelen (zie exameneisen) zijn:
         • A. Kihon (basistechnieken); stoot, trap en verdedigingstechnieken
         • B. Kata
         • C. Kumite; “Kihon Ippon Kumite”. Op het examen moet dit onderdeel met een examenpartner worden uitgevoerd.
           
          Bij hoge uitzondering kan dit examenonderdeel tijdens de corona/ lockdown periode thuis met de ouders of (bij volwassenen) met de partner worden geoefend. Normaliter is het voor karateka’s die nog geen zwarte band hebben, het thuis trainen van Kumite vormen zonder een leraar, niet wenselijk en is ter bescherming van onze leden, door Shidoshi-do normaliter niet toegestaan
          (zie onze huisregels). Dit omdat de leraar dan in dat geval de veiligheid van de oefeningen niet in de gaten kan houden.

           
          Maar als iedereen zich aan de instructies van de filmpjes houdt, moet het gezien de omstandigheden rondom het coronavirus, tijdelijk op deze manier kunnen en reken wij daarbij op ieders gezond verstand!