Algemene KBN/ WKF wedstrijdregels – bij het wedstrijdkarate

 
Natuurlijk zijn er bij het wedstrijdkarate allerlei wedstrijdregels waar alle wedstrijdkarateka’s én alle coaches zich aan dienen te houden, om de wedstrijden zo eerlijk en veilig mogelijk te laten verlopen.  De scheidsrechters en (indien aanwezige) wedstrijdofficials zien erop toe dat iedereen zich aan de wedstrijdregels houdt. Onze twee KBN Accredited Coaches zullen onze jeugd begeleiden en hen helpen de wedstrijdregels te leren begrijpen, maar ook om deze tijdens de KBN Vanencompetitie leren toe te passen.

De Karate-do Bond Nederland (KBN) heeft het grootste deel van de wedstrijdregels van de internationale (grote) sportbond World Karate Federation (WKF) overgenomen, en hanteert deze voor alle wedstrijdevenementen die de KBN in Nederland organiseert, dus ook voor de KBN Vanencompetitie.

Wij raden ook zeker de ouders van onze jeugd aan de onderstaande animatiefilmpjes regelmatig te bekijken zodat u begrijpt waarom uw kind(eren) een partij gewonnen of verloren heeft. Wilt u weten wat de gebaren van een scheidsrechter betekenen? Bekijk ze hier.

 
In de animatiefilmpjes hieronder worden de algemene wedstrijdregels en de uitgangspunten bij het wedstrijdkarate op een eenvoudige en begrijpelijke manier in het Engels uitgelegd. Het lezen van het uitgebreide KBN/ WKF wedstrijdreglement is daarom niet nodig. De essentiële wedstrijdregels worden in de animatiefilmpjes uitgelegd.

De algemene wedstrijdregels

 

 

De uitgangspunten bij het wedstrijdkarate