Overige kosten: Lidmaatschap KBN en materialen

 

Naast het abonnementsgeld moet u rekening houden met de kosten voor de aanschaf van materialen zoals bijvoorbeeld een karatepak, vuistbeschermers, toque (kruisbeschermer – alleen voor mannen), borstbeschermer (alleen voor vrouwen) en kosten voor onze jaarlijkse Kyu (band) examen.

Hieronder bij “2. Uitleg en informatie over materialen” geven wij een prijsindicatie van de meest voorkomende materialen die u en/of uw kind nodig zou kunnen hebben.

c
Als uw kind(eren) wilt gaan deelnemen aan de KBN Vanencompetitie dan moet u rekening houden met de kosten voor deelname hieraan.
De Vanencompetitie wordt jaarlijks minimaal 4x op een zaterdag of een zondag georganiseerd. De kosten voor deelname aan de KBN Vanencompetitie zijn per deelnemer € 6,- per competitiedag, per wedstrijdonderdeel. Onze jeugd kan deelnemen aan het Kata of Kumite onderdeel, of beide.

Klik hier om meer te lezen over de super leuke regionale karate competitiewedstrijden waar wij als KBN erkende karateschool aan mee mogen doen.

Tot slot moet u rekening houden met de kosten voor de jaarlijkse contributie voor het lidmaatschap van de Karate-do Bond Nederland (KBN)*.

c

!Onze doorlopende aanbieding!  Nieuwe leden (beginners) bieden wij éénmalig een starterspakket aan.
Met een starterspakket kunt u voor uzelf en/of voor uw kind bij ons een halfjaar of een jaarabonnement afnemen waarbij u en/of uw kind van ons een karatepak helemaal gratis krijgt en zijn bovendien de vuistbeschermers in de prijs van het starterspakket inbegrepen.

Door te kiezen voor één van onze starterspakketten voor uzelf en/of voor uw kind, heeft u in één keer alle materialen die minimaal nodig zijn om onze karatelessen te kunnen volgen. Voor volwassenen is een toque of borstbeschermer optioneel, maar raden wij u wel altijd aan.
Voor de jeugdgroep zijn deze niet nodig.
kbn

 Nieuwsgierig? Klik hier voor onze abonnementen.

 

 

1. Kosten Lidmaatschap Karate-do Bond Nederland: wat kunt u verwachten?

De Karate-do Bond Nederland (KBN) past jaarlijks de hoogte van de contributie aan en maakt deze ieder jaar in december bekend.
In onderstaand tabel ziet u de contributiebedragen welke voor 2021 door de KBN zijn vastgesteld.

Leeftijdscategorie...................................... Kosten bij het aanvragen van het KBN lidmaatschap Jaarlijkse kosten KBN vanaf het 2e jaar

Lidmaatschap Karate-do Bond Nederland*

leeftijd t/m 10 jaar

€ 29,00

inclusief éénmalig € 13,00
voor het KBN Karate-paspoort

€ 16,00
p
p

Lidmaatschap Karate-do Bond Nederland*

leeftijd 11 t/m 15 jaar

€ 45,00

inclusief éénmalig € 13,00
voor het KBN Karate-paspoort

€ 32,00
p
p

Lidmaatschap Karate-do Bond Nederland*

leeftijd 16 jaar en ouder

€ 55,50

inclusief éénmalig € 13,00
voor het KBN Karate-paspoort

€ 42,50
p
p

* Wij zijn als karateschool aangesloten bij de Karate-do Bond Nederland (KBN).

Omdat wij – maar ook onze leden, vinden dat een KBN lidmaatschap bij een KBN aangesloten karateschool hoort en dit vele voordelen biedt, maar ook om onze aansluiting bij de KBN te waarborgen zodat u en/of uw kind(eren) altijd kan blijven profiteren van de vele voordelen ervan, hebben wij onze Kyu (band) examens gekoppeld aan een lidmaatschap van de KBN.

Door onze aansluiting bij de KBN en met het KBN lidmaatschap van uzelf en/of van uw kind, kunt u beide profiteren van voordelen zoals o.a.:

  • een KBN erkend karate diploma die u en/of uw kind direct na het behalen van een bandexamen krijgt
  • een super mooie en stoere officiële KBN Karate-paspoort
  • mogelijkheid voor de jeugd t/m 17 jaar dat lid is van de KBN, tot deelname aan de KBN Vanencompetitie
  • op vertoon van het KBN Karate-paspoort gratis toegang tot het jaarlijkse Nationaal KBN Karate Weekend, hét karate spektakel van het jaar
  • en op vertoon van het KBN Karate-paspoort (in veel gevallen) gratis toegang tot een aantal super leuke en hele toffe karate evenementen die de KBN jaarlijks organiseert

c
Omdat wij onze bandexamens hebben gekoppeld aan een KBN lidmaatschap moet u en/of uw kind(eren) zolang men bij ons traint, ieder jaar lid zijn van de KBN om bij ons ieder jaar een bandexamen te kunnen afleggen voor een hogere band(kleur).

Natuurlijk kunt u ook zonder een KBN lidmaatschap gewoon bij ons trainen, maar dan kunt u en/of uw kind(eren) geen examen doen voor een hogere band, tenzij u en/of uw kind(eren) vóór augustus 2021 lid wordt bij de KBN (en daarna lid blijft). In onze Algemene voorwaarden leest u hier meer over.

 

Als u hier vragen over heeft, kunt u deze altijd stellen aan de Sensei of via het contactformulier van onze website.

Hier leest u o.a. wat de Karate-do Bond Nederland (KBN) is, waarom het hartstikke leuk is om lid te worden van de KBN én welke leuke extra’s en voordelen een KBN lidmaatschap u en/of uw kind(eren) zoal kan bieden.

 

2. Uitleg en informatie over materialen

Wij werken met één vaste leverancier voor alle karate materialen: Kaiten. Hierdoor krijgen wij als Karateschool korting op alle producten die zij verkopen. Natuurlijk bent u helemaal vrij om zelf karate materialen te kopen bij iedere winkel van uw keuze, maar alleen via ons krijgt u altijd korting op bijvoorbeeld karatepakken, vuistbeschermers, gebitsbeschermers (bitje), toque (kruisbeschermer) en borstbeschermers.

Bent u nieuwsgierig wat Kaiten zoal aan producten kan aanbieden? Ga dan naar www.kaiten.nl  en neem een kijkje in de online webshop van onze leverancier.

**Let op!   De prijzen op de website van Kaiten zijn consumenten prijzen. Als u via ons besteld, betaalt u (vaak veel) minder omdat wij als karateschool altijd korting krijgen op
                         alle producten van Kaiten. De kosten indicatie hieronder zijn gebaseerd op de prijzen inclusief de korting die wij krijgen.

Materiaal/ product Informatie Kosten indicatie Opmerking
Karatepak Jeugd
(7 t/m 14 jaar)

Karatepakken zijn er in allerlei kwaliteit soorten en prijzen. Voor de kosten indicatie hebben wij gekeken naar karatepakken voor beginners. Voor de gevorderde karateka (vanaf groene band en hoger) adviseren wij een karatepak van hogere kwaliteit, waarbij de prijzen iets hoger liggen. Wilt u een karatepak met hogere kwaliteit, dan kunt u bij ons een prijsopgave opvragen. Dan krijgt u van ons de exacte prijs van een aantal verschillende soorten hoge kwaliteitspakken.
 
Voor zowel de karatepakken voor beginners als voor gevorderde geldt altijd een kleine toeslag voor pakken met lengte van 150 cm en langer. In de kosten indicatie is hier al rekening mee gehouden.

€ 30 - € 40

Als nieuw lid van Shidoshi-do Shotokan Karate-do kunt u er voor kiezen om voor u zelf of voor uw kind(eren) bij ons een starterspakket af te nemen. In dit pakket is een halfjaar abonnement én een nieuw karatepak inbegrepen.

Als u voor het starterspakket kiest, heeft u zolang het karatepak mee gaat, géén kosten aan de aanschaf van een karatepak.

Karatepak Volwassenen
(15 jaar en ouder)

Zie bovenstaande

€ 40 - € 50

Ook volwassenen kunnen kiezen voor het starterspakket.
In dat geval geldt het bovenstaande.

Vuistbeschermers

Vuistbeschermers worden worden tijdens de karate lessen gebruikt bij Kumite (gevecht) oefeningen. Enerzijds dienen de vuistbeschermers om de vuisten te beschermen, en anderzijds voelt geraakt worden op het lichaam door stoten met vuistbeschermers, een stuk prettiger, zachter en veiliger aan.

Bij Shidoshi-do gebruiken wij alleen WKF goedgekeurde (wedstrijd) vuistbeschermers. Hierdoor heeft u/ uw kind(eren) niet alleen tijdens de karate lessen de beste vuistbeschermers, maar is hij/zij ook meteen in het bezit van de juiste vuistbeschermers voor als u of uw kind(eren) later gaat deelnemen aan karate wedstrijden.

€ 15 - € 20

Beginners hoeven de vuistbeschermers nog niet direct aan te schaffen. Op het moment dat u of uw kind(eren) vuistbeschermers nodig heeft, zullen wij dit tijdig per mail aan u kenbaar maken.

Vuistbeschermers worden door de Karate-do Bond Nederland bij karate wedstrijden en toernooien verplicht gesteld.

Voetbeschermers

Voetbeschermers worden worden tijdens de karate lessen gebruikt bij Kumite (gevecht) oefeningen. Enerzijds dienen de voetbeschermers om de voeten (de wreef) te beschermen, en anderzijds voelt geraakt worden op het lichaam door traptechnieken met voetbeschermers, een stuk prettiger, zachter en veiliger aan.

Bij Shidoshi-do gebruiken wij alleen WKF goedgekeurde (wedstrijd) voetbeschermers. Hierdoor heeft u/ uw kind(eren) niet alleen tijdens de karate lessen de beste voetbeschermers, maar is hij/zij ook meteen in het bezit van de juiste voetbeschermers voor als u of uw kind(eren) later gaat deelnemen aan karate wedstrijden.

€ 20 - € 25

Beginners hoeven de voetbeschermers nog niet direct aan te schaffen. Op het moment dat u of uw kind(eren) voetbeschermers nodig heeft, zullen wij dit tijdig per mail aan u kenbaar maken.

Voetbeschermers worden door de Karate-do Bond Nederland bij sommige karate wedstrijden en toernooien verplicht gesteld.

Gebitsbeschermers (bitje)

Gebitsbeschermers of ook wel "Bitje" genoemd, beschermen de tanden en tandvlees op het moment dat men per ongeluk op het gezicht wordt geraakt. Tijdens onze karate lessen is contact op het gezicht en hoofd absoluut verboden, maar ongelukjes zijn ook bij karate niet altijd te voorkomen.

Bitjes zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklasse en kwaliteit.

€ 5 - € 25

Voor kinderen t/m 11 is het nog niet nodig om een bitje aan te schaffen.

Kinderen vanaf 12 jaar en ouder die tevens examen gaan doen voor de bruine band, dienen verplicht een bitje aan te schaffen. Het vrij gevecht (Jiyu Kumite), ook wel "sparren" genoemd, maakt bij Shidoshi-do onderdeel uit van alle bruine band examens, waarbij een bitje vanwege de veiligheid, door ons verplicht wordt gesteld.

Daarnaast wordt ook bij de Dan (zwarte band) examens en bij karate wedstrijden en toernooien door de Karate-do Bond Nederland een bitje verplicht gesteld.

Is uw kind 12 jaar of ouder, maar is hij/zij een beginnende karateka of doet hij/zij nog geen examen voor de bruine band? Dan hoeft u in dat geval ook nog geen bitje aan te schaffen.

Toque kruisbeschermer (man)

Net als bij het bitje is contact bij of tegen het kruis bij onze karate lessen absoluut verboden. Maar ook hier kan het gebeuren dat er per ongeluk toch contact is op of in de buurt van het kruis. Een toque absorbeert bij contact de grootste klap, waarbij de pijn met 50 tot 80% wordt gereduceerd.

Een toque is verkrijgbaar in verschillende prijsklasse en kwaliteit.

€ 10 - € 25

Voor de toque geldt in principe hetzelfde als hierboven bij de gebitsbeschermer. Echter, adviseren wij dringend jongemannen vanaf 12 jaar en de volwassenen, vrijwel direct een toque aan te schaffen en deze altijd tijdens de karate lessen en te dragen.

Het tijdens de karate lessen niet dragen van een toque is op eigen risico, en is iets wat wij zeker niet adviseren.

Het dragen van een toque is tijdens al onze bruine band examens verplicht. Ook tijdens de Dan (zwarte band) examens, karate wedstrijden en toernooien wordt door de Karate-do Bond Nederland een toque verplicht gesteld.

Dames borstbeschermer (vrouw)

Net als bij het bitje en de Toque, is contact bij of tegen de borsten van de vrouw bij onze karate lessen absoluut verboden. Ook hier kan het gebeuren dat er per ongeluk toch contact is op of in de buurt van de borsten. Een borstbeschermer absorbeert bij contact de grootste klap, waarbij de pijn met 50 tot 80% wordt gereduceerd.

Borstbeschermers zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklasse en kwaliteit.

€ 40 - € 60

Voor de borstbescherming geldt in principe hetzelfde als bij de gebitsbeschermer. Echter, adviseren wij dringend jonge vrouwen vanaf 11/12 jaar en de volwassenen, vrijwel direct borstbescherming aan te schaffen en deze altijd tijdens de karate lessen te dragen.

Het tijdens de karate lessen niet dragen van borstbescherming is op eigen risico, en is iets wat wij zeker niet adviseren.

Het dragen van een borstbescherming is tijdens al onze bruine band examens verplicht. Ook tijdens de Dan (zwarte band) examens, karate wedstrijden en toernooien wordt door de Karate-do Bond Nederland borstbescherming verplicht gesteld.