Schoolvakanties, feestdagen en Kyu (band)examens

 

Schoolvakanties

Bij Shidoshi-do zijn er tijdens de schoolvakanties géén karatelessen. Wij houden daarbij dezelfde schoolvakanties aan als de basisscholen in Purmerend. Het kan voorkomen dat (sommige) basisscholen een extra week vrij inplannen direct vóór of na een officiële schoolvakantie, zoals dat vaak gebeurd bij de meivakantie.

In zulke gevallen besluiten wij per geval of de karatelessen in zo’n extra (niet officiële) vrije week wel of niet doorgaan.

 

Feestdagen

Als een karateles op een officiële nationale feestdag valt, zijn er die dag géén karatelessen.

Dit geldt voor:

  • Koningsdag
  • 1e en 2e Paasdag
  • 1e en 2e Pinksterdag

 

Kyu (band)examens

Jaarlijks organiseren wij bij Shidoshi-do minimaal één Kyu (band)examen. Deze wordt altijd gehouden in de periode juni/ juli, vlak vóór een zomervakantie. Bij voldoende examenkandidaten kunnen wij besluiten om ook in november/ december Kyu examens te organseren. Of er in november/ december ook Kyu examens worden gehouden bekijken wij per seizoen. De Kyu examens in juni/ juli worden daarentegen bij ons altijd ieder jaar georganiseerd.

De Kyu examens worden altijd gehouden op een woensdag, op dezelfde tijdstippen dat er normaal karatelessen zouden zijn. Tijdens de Kyu examens zijn er die dag daarom géén karatelessen.

Vanaf 2021 moet iedereen die ieder jaar een bandexamen bij ons wil afleggen, lid zijn van de Karate-do Bond Nederland.
Klik hier om daar meer over te lezen of raadpleeg onze Algemene voorwaarden
.

 

U kunt er dus vanuit gaan dat er bij elke (officiële) schoolvakantie, feestdag of een Kyu examen sowieso géén karatelessen zijn.
Wij houden u altijd op drie manieren op de hoogte dat er geen karatelessen zijn:

  • via de Senseihij zal tijdens de karateles altijd na de les kenbaar maken dat er de week daarop geen karatelessen zijn i.v.m. een schoolvakantie, feestdagen of een Kyu examen
  • via e-mailwij sturen vlak voor een schoolvakantie, feestdag of Kyu examen altijd alle karateleden en ouders/ verzorgers een e-mail met de melding dat er die week geen karatelessen zijn
  • via actuele Agenda op onze websiterechts onderin op deze website vindt u onze actuele Agenda. Deze werken wij altijd continu bij zodat deze altijd actueel is en blijft. Ook in de Agenda geven wij aan of er schoolvakanties, feestdagen of Kyu examens zijn, maar vermelden wij ook leuke evenementen die wij zelf of de Karate-do Bond Nederland organiseert.