Workshop Zelfverdediging bij Kinderfeestjes

 

 

Tijdens de corona-crisis bieden wij helaas tijdelijk geen workshops aan, dit om nieuwe besmettingen te voorkomen. Zodra het weer kan, zullen wij weer workshops aanbieden.

 

Tijdens de workshop bij Kinderfeestjes  kunnen jongeren in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar  in een super leuke een ontspannen sfeer en in een veilige omgeving, praktische zelfverdedigingstechnieken leren die de deelnemende jongeren bij het pesten op school, geweld en/of noodsituaties direct kunnen toepassen.

De zelfverdedigingstechnieken van de workshops bestaan uit een mix van een selectie aan technieken afkomstig van de Karate-do, Judo en
Jiu-Jitsu vechtkunsten. Deze technieken zijn gericht op het verdedigen van aanvallen en niet op het veroorzaken van letsel bij de aanvaller.
Het onschadelijk maken en het afweren van aanvallen om vervolgens zelf in veiligheid te kunnen komen, is de kern van onze workshop.

Het is daarbij belangrijk om aan te geven dat jongeren die deelnemen aan onze workshop, met slechts een selectie van een aantal technieken uit de eerdere genoemde vechtkunsten, zichzelf leren verdedigen en krijgen daarmee een introductie van o.a. de Karate-do vechtkunst. Deelnemers die na de workshop de Karate-do vechtkunst echt willen leren en verder willen ontdekken, kunnen dit na de workshop bij onze Sensei aangeven en via het contactformulier op onze website bij ons 2 gratis proeflessen aanvragen.

Onze workshops zijn absoluut niet bedoeld om de aanvaller onnodig letsel toe te brengen.
Dit is in strijd met de gedragsregels van iedere Japanse vechtkunst, dus ook bij ons is dit zeker niet aan de orde.

 

Arrangementen, opzet en programma

Voor de kinderfeestjes met kinderen in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar, bieden wij de onderstaande workshop arrangementen aan.

Workshop Zelfverdediging; 1 Blok – tijdsduur: 1,5 uur
 • Korte warming-up
 • Basisvaardigheden
  stoot en traptechnieken
 • Zelfverdediging (1) – Verschillende aanvallen van voren (zonder steekwapen)
  Aanval met een stoot of trap en deze leren verdedigen en daarbij verschillende tegenaanvallen (gecontroleerd) leren plaatsen
 • Zelfverdediging (2) – Verschillende aanvallen van achteren
  Aanval naar keel/ nek met intentie tot klem/ wurging en deze leren verdedigen en daarbij verschillende tegenaanvallen (gecontroleerd) leren plaatsen

 

Workshop Zelfverdediging; 2 Blokken – tijdsduur: 2,5 uur

Dit arrangement bestaat uit het volledige bovenstaande 1e Blok van 1,5 uur, daarna ± 10 minuten pauze, gevolgd door:

 • Zelfverdediging (3) – Verschillende aanvallen van voren met een steekwapen
  Aanval met een steekwapen leren verdedigen, verschillende tegenaanvallen (gecontroleerd) leren plaatsen en op verschillende manieren de aanvaller leren ontwapenen/ steekwapen afpakken

Bij de aanvallen met een steekwapen wordt er geoefend met een daarvoor speciaal ontwikkeld houten mes, gemaakt van hoogwaardig eikenhout.
In de vechtkunst worden deze houten messen Tanto  genoemd (zie onderstaande afbeelding)

Een Tanto is absoluut niet scherp en is daarom zeer veilig om mee te oefenen en heeft bovendien het juiste gewicht en vorm om een mes als steekwapen goed na te bootsen.

Tanto

Locatie

De workshops worden altijd gegeven in dezelfde Dojo waar wij ook onze karatelessen verzorgen; in de Gymzaal Speciaal Basisonderwijs Het Tangram, Geulenstraat 101 in Purmerend.

 

Kleding

Voor de workshops schrijven wij geen kleding voor. Wij zeggen altijd dat de beste kleding is hetgeen waar de deelnemende kinderen zich het prettigst in voelen. De meeste kinderen die deelnemen aan onze workshops, dragen een T-shirt en een joggingbroek.
Wel oefenen wij tijdens de workshop altijd op blote voeten.

 

Prijzen


de genoemde prijzen zijn totaal prijzen.

 

Tijdens en na de workshop

Tijdens en na de workshop krijgen de deelnemende kinderen limonade en/of  frisdrank. Aan het einde van de workshop krijgen de kinderen ook wat lekkers en krijgt iedere deelnemer een mooie oorkonde mee naar huis als bewijs van deelname.
De limonade/ frisdrank, versnapering en de oorkonde zijn in de prijs inbegrepen.

 

Workshop reserveren en boeken

Via ons reserveringssysteem kunt u bij ons een workshop reserveren en boeken.
U kunt alleen een datum voor een workshop reserveren en boeken die minimaal één week in de toekomst ligt.
Het reserveringssysteem houdt hier al automatisch rekening mee.

In het geval dat u op zeer korte termijn een workshop wilt houden, neemt u dan a.u.b. contact met ons op via het contactformulier
Wij kunnen dan kijken naar de mogelijkheden om op zeer korte termijn een workshop te realiseren. I.v.m. de beschikbaarheid van de gymzaal is de kans dat dat lukt vaak niet groot.

 

Het reserveringsproces

 

 

Annuleren van een workshop:

Een gereserveerde/ geboekte workshop kan alleen door u kosteloos worden geannuleerd indien de annulering minimaal 4 dagen vóór de datum van de workshop bij ons binnen is gekomen. U kunt de reservering annuleren via de link in de ontvangstbevestiging e-mail van de reservering.

Indien de annulering te laat bij ons binnen is, brengen wij het reeds volledig betaalde bedrag in rekening en volgt er géén restitutie

Bij het reserveren en boeken van een workshop gaat u automatisch akkoord met de Algemene voorwaarden Workshops.

U kunt hier de volledige Algemene voorwaarden Workshops  openen.
Alle deelnemers van de workshop dienen vóór deelname aan de workshop op de hoogte te zijn van onze regels over hygiëne, veiligheid, houding en gedrag; welke zijn beschreven in onze  Algemene voorwaarden Workshops

 

Reserveren en boeken

Klik op de knop  [RESERVEREN]   om naar onze reserveringssysteem te gaan om een workshop te reserveren en te boeken.